Stichting hartslag

Beste hulpverleners,

In het volgende jaar willen we elke eerste maandag van de maand een ervaringsverhaal plaatsen. Dit verhaal komt van jullie, hulpverleners of slachtoffers. Hiermee willen we aan de ‘leken’ kenbaar maken hoe een reanimatie verloopt vanaf de oproep.

In deze verhalen zorgen we uiteraard dat alle privacy gewaarborgd wordt; er zullen geen adressen of namen in genoemd worden.

Stichting Hartslag kan nog veel nieuwe vrijwilligers gebruiken. Met deze verhalen willen we mogelijke drempels om toe te treden verlagen zodat we sneller hulp kunnen bieden bij een noodsituatie.

Hiervoor willen we een beroep doen op jullie: mocht je een ervaring hebben met een reanimatie en wil je deze delen? Stuur je bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Mocht je een ervaring hebben die je wilt delen maar het niet goed op papier kunt verwoorden? Stuur ook een mailtje naar bovenstaand mailadres, wij gaan ons best doen om jullie hierbij te helpen!

Stichting Hartslag wenst jullie een gezellige kerst en een hartveilig 2020!

Dit jaar heeft Stichting Hartslag voor het eerst meegedaan met de Rabobank Clubkas actie. Hiermee hebben we een bedrag opgehaald van €720,44 euro!!

Via deze weg willen we iedereen bedanken die een stem op Stichting Hartslag heeft gegeven! Zonder jullie hadden we dit bedrag niet bij elkaar kunnen verzamelen.

Deze extra inkosten zullen worden besteed aan het hartveiliger maken van Arcen, Lomm en Velden.

De informatieavond 2019 was een groot succes! Door deze avond hebben we vragen kunnen beantwoorden betreffende een hartstilstand en informatie kunnen geven over wat allemaal gebeurd tijdens een reanimatie, zowel op de voorgrond als op de achtergrond.

Hieronder kunnen jullie nog nagenieten van de avond met de gemaakte foto's. Mocht je op een foto staan en wil je dat deze van de site gehaald wordt? Schroom niet en stuur ons een mailtje via onze contactpagina.

Via deze weg willen we alle aanwezigen nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid!

De HartslagNu app op je telefoon kan via de gps zien waar je je bevindt. In het geval van een reanimatie kan je opgeroepen worden via je huidige locatie, zelfs als je een weekendje weg bent elders in het land. Hierdoor zijn meer vrijwilligers oproepbaar en wordt de overlevingskans van het slachtoffer nog groter! Als je dit niet zo willen, kun je 'niet storen' op aan zetten. Hierdoor ontvang je tijdelijk geen oproepen. Let wel op dat je deze weer 'uit' zet als je weer opgeroepen kan worden.

De laatste tijd ervaren de bestuursleden van Stichting Hartslag dat meer mensen zich bij het bestuur melden met klachten over deze app. Mocht je klachten hebben, laat dit vooral weten door contact op te nemen met HartslagNu: +31 88 002 70 00. Je kunt ook mailen naar het beschikbare mailadres via de website.

Onderstaande beschrijving kun je volgen om een testmelding te krijgen van de app:

1. Log in op https://mijnhartslagnu.nl/#/page/login
  2. Ga naar App (links in het menu)
  3. Ga naar 'push notificatie instellingen' (onder app)
  4. Klik bij 'gekoppelde apparaten' (rechts) op het gekoppelde apparaat, bijvoorbeeld je privé telefoon
  5. Klik op 'test push notification' (groene knop)
  6. Je ontvangt nu een test bericht op het apparaat wat je zojuist geselecteerd hebt

Houdt bij het gebruik van de app deze op de achtergrond altijd actief (dus niet wegvegen). Alleen dan kan HartslagNu een oproep op je huidige locatie versturen. Heb je dit niet actief op de achtergrond, ontvang je WEL oproepen, maar alleen op de locaties die je als woonadres en eventueel werkadres hebt opgegeven. Zorg er ook voor dat het geluid van je telefoon aan staat. HartslagNu kan niet de telefooninstellingen overrulen en toch een geluid afspelen als de telefoon op 'stil' staat.