Stichting hartslag

De HartslagNu app op je telefoon kan via de gps zien waar je je bevindt. In het geval van een reanimatie kan je opgeroepen worden via je huidige locatie, zelfs als je een weekendje weg bent elders in het land. Hierdoor zijn meer vrijwilligers oproepbaar en wordt de overlevingskans van het slachtoffer nog groter! Als je dit niet zo willen, kun je 'niet storen' op aan zetten. Hierdoor ontvang je tijdelijk geen oproepen. Let wel op dat je deze weer 'uit' zet als je weer opgeroepen kan worden.

De laatste tijd ervaren de bestuursleden van Stichting Hartslag dat meer mensen zich bij het bestuur melden met klachten over deze app. Mocht je klachten hebben, laat dit vooral weten door contact op te nemen met HartslagNu: +31 88 002 70 00. Je kunt ook mailen naar het beschikbare mailadres via de website.

Onderstaande beschrijving kun je volgen om een testmelding te krijgen van de app:

1. Log in op https://mijnhartslagnu.nl/#/page/login
  2. Ga naar App (links in het menu)
  3. Ga naar 'push notificatie instellingen' (onder app)
  4. Klik bij 'gekoppelde apparaten' (rechts) op het gekoppelde apparaat, bijvoorbeeld je privé telefoon
  5. Klik op 'test push notification' (groene knop)
  6. Je ontvangt nu een test bericht op het apparaat wat je zojuist geselecteerd hebt

Houdt bij het gebruik van de app deze op de achtergrond altijd actief (dus niet wegvegen). Alleen dan kan HartslagNu een oproep op je huidige locatie versturen. Heb je dit niet actief op de achtergrond, ontvang je WEL oproepen, maar alleen op de locaties die je als woonadres en eventueel werkadres hebt opgegeven. Zorg er ook voor dat het geluid van je telefoon aan staat. HartslagNu kan niet de telefooninstellingen overrulen en toch een geluid afspelen als de telefoon op 'stil' staat.

Stichting Hartslag heeft een nieuwe AED-kast geplaatst in Velden.

Eigenaars van een defibrillator draaien niet langer op voor de kosten van het gebruik. Vanaf volgend jaar kunnen zij de rekening voor het gebruiksklaar maken van het reanimatie-apparaat indienen bij de ambulancedienst, heeft minister Edith Schippers donderdag laten weten.

Defibrillatoren of AED's hangen op duizenden plaatsen in Nederland, bijvoorbeeld op scholen, in bedrijven en winkels. Als zo'n stroomstootapparaat is gebruikt om de hartslag van een slachtoffer weer op gang te brengen, moeten daarna onder meer de elektroden worden vervangen. Dat kan zomaar 150 euro kosten.
De verzekeraar van het slachtoffer moet dat vergoeden, maar dat komt er vaak niet van. Als het goed afloopt, komt de eigenaar van de defibrillator vaak niet te weten bij wie hij moet aankloppen.
Loopt het slecht af, dan vinden eigenaars het vaak pijnlijk nabestaanden lastig te vallen met de rekening. Dat is na 1 januari voorbij, doordat de ambulancedienst dan de kosten voorschiet en verhaalt op de verzekeraar.

Bron: nu.nl

Stichting Hartslag wenst jou en jouw familie hele gezellige en fijne feestdagen en gezond kloppend 2017.